Proizvodi

close
sort proizvodi

Pravo na odustajanje

Odustanak od ugovora - BiH

Obaveštavamo Vas da se prema Zakonu о zaštiti potrošača u Bosni i Hercegovini čl. 42 kupovina preko prodajne internet stranice www.deastil.com smatra prodajom na daljinu.

 

U slučaju prodaje na daljinu prodavac obavještava kupce o njihovim pravima pre zaključenja ugovora, i to isticanjem ovog Obavještenja:

 

 • na internet stranici prodavca Dea Stil  doo
 • u procesu naručivanja tako što se kupac pritiskom na odgovarajuću opciju saglašava sa Uslovima i pre nego što naruči proizvod, i konačno
 • na e- mail koji je kupac ostavio prilikom kupovine, odmah nakon poručivanja prodavac dostavlja kupcu sljedeće dokumente:

 

 • obrazac za odustanak od ugovora
 • obaveštenje o pravima potrošača prilikom kupovine preko interneta o načinu, uslovima i roku ostvarivanja prava na odustanak od ugovora, načinu vraćanja isporučene robe i povraćaju novca i pravu na reklamaciju i načinu ostvarivanja tog prava
 • primjerak ugovora o prodaji potpisanog od strane prodavca.

 

PRAVO NA ODUSTANAK OD UGOVORA

U slučaju prodaje na daljinu ustanovljeno je pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 15 dana od dana prijema robe od strane kupca ili lica koje je kupac ovlastio za prijem robe. 

 

Ostvarivanje prava.  Izjava o odustanku daje se na obrascu za odustanak.

Izjava o odustanku od ugovora data na obrascu za odustanak od ugovora se smatra blagovremenom ukoliko je poslata u roku od 15 dana od dana prijema robe od strane kupca ili lica koje je kupac ovlastio za prijem robe.

Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu. 

Prilikom odustanka kupac nije u obavezi da  navede razloge zbog kojih odustaje.

Istekom roka od 15 dana od prijema robe, prestaje pravo kupca na odustanak od ugovora. U slučaju neblagovremenog vraćanja robe, tj. nakon isteka roka od 15 dana, roba će biti vraćena nazad kupcu, a trošak transporta u tom slučaju pada u cijelosti na teret kupca.

 

 1. Kupac pravo na odustanak od ugovora ostvaruje tako što će u roku od 15 dana od dana prijema robe, obrazac za odustanak od ugovora popuniti uz svojeručan potpis i poslati zajedno sa robom koju vraća uz otpremnicu koju je primio uz robu, prodavcu na adresu sedišta - u Banjoj Luci, Drvarska broj 21.

 

 1. Kupac može i elektronskim putem popuniti obrazac za odustanak od ugovora i poslati ga takođe elektronskim putem na     e-mail: reklamacije@deastil.com Prodavac će kupca o prijemu izjave obavestiti, takođe elektronskim putem. U ovom slučaju, kupac je dužan da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 15 dana od dana kada je poslao elektronski obrazac za odustanak, vrati primljenu robu prodavcu, adekvatno zapakovanu da se ne ošteti, sa dokumentacijom koju je primio uz robu, odnosno sa otpremnicom.

 

Smatraće se da je roba vraćena u roku ukoliko je kupac poslao robu prije isteka roka od 15 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak.

Kod blagovremenog odustanka od ugovora kupac snosi direktne troškove vraćanja robe, bez drugih obaveza.

 

Prava kupca. Ukoliko kupac odustane od ugovora smatraće se da ugovor nije ni zaključen, a prodavac je obavezan da kupcu vrati novac u roku od 15 dana od kada je primio obrazac za odustanak, s tim što prodavac može da odloži povraćaj novca dok ne dobije robu koja se vraća.

Prodavac će kupcu izvršiti povraćaj novca isključivo uplatom na tekući račun, sa čime se kupac izričito saglašava prihvatanjem uslova pri poručivanju.

 

Fotografije proizvoda su osnovna informacija o izgledu proizvoda, i vijerno prikazuju proizvod iz vise uglova.

U okviru zakonskog roka za odustanak od ugovora, kupac ima mogućnost da se prilikom odustanka od ugovora opredijeli za zamjenu robe koja njemu  više odgovara odnosno da se opredijeli za potpuno drugi proizvod.

 

Napomena. Ukoliko se kupac opredijeli za povrat novca potrebno je da robu koju vraća pošalje kurirskom službom o svom troškuali bez otkupnine pošiljke, s obzirom da prodavac povrat novca vrši isključivo uplatom na tekući račun kupca.

 

Gubitak prava. Proizvodi koji se prodaju putem naše internet prodavnice, su praćeni svom zakonski neophodnom dokumentacijom. Ukoliko se pojavi potreba da reklamirate određeni artikal na kvalitet mi ćemo ispuniti sve zakonski definisane obaveze za prodavca, na isti način kao da ste robu kupili u klasičnoj prodavnici.

Ukoliko je isporučeni proizvod oštećen ili nekompletan problem se mora evidentirati na licu mesta, ispred kurira, tako što ćete proveriti robu i ukoliko nešto nije u redu, odmah prijaviti neispravnost. Ukoliko kurir ne sačeka da proverite paket, rok za reklamaciju je 14 dana. Ukoliko je paket koji Vam je kurir dostavio oštećen možete odbiti pošiljku, ukoliko šteta bude ustanovljena nakon isporuke i otvaranje paketa dužni ste da reklamaciju prijavite u roku od 1h jer u suprotnom neće biti prihvaćena.

U slučaju reklamacije kontaktirate nas na kontakt telefone koji se nalaze na našoj stranici kako bi se dogovorili o preuzimanju neispravnog uređaja i dostavili ga našoj službi reklamacija.

Ukoliko Vam proizvod koji ste poručili stigne oštećen prilikom isporuke, potrebno je u roku od 1 sata kontaktirati kurirsku službu koja je proizvod dostavila kako bi napravili zapisnik, a zatim nas obavestiti o tome.

Imate rok od 14 dana, od dana prijema, da vratite robu prodavcu, ukoliko iz nekih razloga niste zadovoljni. Kupac robu može da vrati samo uz RAČUN i napisan RAZLOG VRAĆANJA. Mi ćemo robu prihvatiti i izvršiti povraćaj novca, ako u tom periodu niste oštetili ili na bilo koji drugi način umanjili vrednost proizvoda. Potrebno je da nas o tome obavestite na reklamacije@deastil.com i popunite obrazac za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na ovom sajtu. Povraćaj robe i novca ide o trošku kupca.

 

close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

 • keyboard_arrow_right
 • prod check
  check
 • akcija - 0 %
  BAM BAM

  Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

  Prihvatam